Pagina's

zaterdag 28 november 2015

Uitslag Regionale Sprint Kampioenschappen dag 1: 28 november in Eindhoven

Zaterdag 28 en zondag 29 november werden in Eindhoven de Regionale Sprint Kampioenschappen gehouden, met op het programma alle 50 meters, de 100 wissel, 4 x 50 vrij en 4 x 50 wissel. SWNZ was aanwezig met een flinke groep zwemmers.

Livetiming

50 vlinder dames
De jongste deelneemsters van SWNZ aan de 50 vlinder waren Naomi Janssen en Iris van der Aa (2004). Iris bleef iets boven haar beste tijd en werd 19e. Naomi was bijna een seconde sneller dan haar PR uit maart en werd twaalfde. Lisa Verheij (2002) werd dertigste en kon haar tijd helaas niet verbeteren. Bissola Adenekan (2001) verbeterde haar PR uit juli met bijna een seconde. Ze eindigde daarmee als zeventiende, vier plaatsen hoger dan haar inschrijving. Bij de meisjes uit 2000 streden Mirelle de Kort en Isa Schellekens. Isa zwom 0.6 seconde sneller dan haar persoonlijke toptijd en eindigde als elfde. Mirelle eindigde twee plaatsen hoger dan Isa en was 1.35 seconde sneller dan haar PR van vier weken geleden.

50 rug heren
Peter de Roij was de enige SWNZ-man op deze eerste dag. Op de 50 rug verpulverde hij zijn PR uit maart met maar liefst twee volle seconden. Peter was als veertiende ingeschreven bij de jongens uit 2000, maar steeg dankzij deze toptijd naar de zesde plaats.

50 vrij dames
Iris kreeg op de 50 vrij gezelschap van Britt Bakers. Hun PR's zijn pas een paar weken oud, maar toch verbeterden beide meiden zich flink. Iris zwom 0.6 seconden van haar oude toptijd en Britt 1.2. Ze zwommen dezelfde tijd en eindigden als dertiende. Lisa verbeterde haar PR van bijna twee maanden geleden met 0.2 seconde en werd 22e, de plaats waarop ze ook ingeschreven stond. Mirelle en Isa gingen de strijd aan met elkaar, maar ook met de klok: een tijd onder de dertig seconden was het doel. Mirelle slaagde daarin met 29.82, een verbetering van 0.4 seconde en goed voor een 6e plaats (6 plaatsen hoger dan ingeschreven). Isa bleef steken op 30.06, maar dat was ook voor haar een PR van 0.4 seconde. Isa stond als 18e ingeschreven maar werd knap 9e.

100 wissel heren
Na de 50 rug stond voor Peter de 100 wissel op het programma. Zijn tijd stond al sinds maart en dus was een verbetering bijna logisch te noemen. Hij loste die verwachting in en was 1.65 seconde sneller dan acht maanden geleden. Het leverde hem de dertiende plaats op.

50 school dames
De derde afstand van de dag voor de dames was de 50 school. Britt is de laatste tijd in goede doen en dat blijkt ook uit haar tijden: haar PR van slechts 2 weken geleden werd alweer met 1.4 seconde scherper gesteld. Ze eindige op de achtste plaats. Mirelle zwom twee weken geleden in de estafette al een tijd die twee seconden sneller was dan haar PR, maar toen telde die tijd niet. Nu wel, en dus was haar verbetering met ruim anderhalve seconde een feit. Ze tikte als negende aan. Isa haalde twee weken geleden op het laatste moment de limiet op deze afstand, terwijl ze slechts enkele minuten daarvoor nog een 100 vlinder zwom. In Eindhoven ging het 0.8 seconde sneller, waarmee ze dertiende werd.

4 x 50 wissel dames
Tot slot van de eerste dag werden de 4 x 50 wissel estafettes gezwommen. Bij de junioren 3 en later startte Iris op de rug. Ze was een halve tel sneller dan haar oude toptijd. Britt was zo enthousiast over haar toptijd dat ze net iets te snel liep, ten val kwam en daarbij haar enkelbanden oprekte. Daardoor kon ze de estafette later op de middag niet zwemmen. Gelukkig was Britt's zus Esmee aanwezig en kon zij de borstcrawl voor haar rekening nemen. Anne van der Aa switchte van de borstcrawl naar de schoolslag en zwom ruim twee seconden sneller dan haar PR. Lisa zwom de vlinder en zwom een fractie boven de tijd die ze eerder op de middag zwom. Tot slot zwom Esmee een hele mooie splittijd, die nog geen seconde boven haar PR van vóór de ingrijpende rug-operatie ligt. De meiden werden twaalfde.
Het team bij de jeugd 2 en later startte met Isa op de rug. Daarna nam Mirelle de school voor haar rekening. Mirelle was, net als Bissola op de vlinderslag ongeveer even snel als eerder op de middag bij de individuele nummers. Dionne Paridaans nam de vrije slag voor haar rekening en was 0.8 seconde sneller dan haar persoonlijke toptijd. SWNZ werd knap vijfde.