Pagina's

zondag 29 november 2015

Uitslag Regionale Sprint Kampioenschappen dag 2: 29 november in Eindhoven

Zaterdag 28 en zondag 29 november werden in Eindhoven de Regionale Sprint Kampioenschappen gehouden, met op het programma alle 50 meters, de 100 wissel, 4 x 50 vrij en 4 x 50 wissel. SWNZ was aanwezig met een flinke groep zwemmers.

Livetiming

De tweede dag begon de wedstrijd rommelig: er werd net voor het inzwemmen zou starten omgeroepen dat de brug, die van het 50-meterbad een 25-meterbad creƫerde, lag niet op de juiste plek. Het inzwemmen werd daarom tijdelijk verplaatst naar het springbad, waar echter geen lijnen in lagen. Guy Huijsmans en Peter de Roij probeerden even daar in te zwemmen, maar hielden het al snel voor gezien. Na een minuut of 10 lag de brug goed, en kon er ingezwommen worden in het wedstrijdbad.

50 vlinder heren
Peter startte met de 50 vlinder. Zijn persoonlijke record was een tussentijd van de 50 vlinder, en dus werd er een verbetering verwacht. In Eindhoven was hij bijna anderhalve seconde sneller dan zijn PR en eindigde als 23e.

50 rug dames
Isa zilver 50 rug
De meiden startten de tweede dag met de 50 rug. Iris van der Aa zat met haar keerpunt vrij ver van de kant en kon dus niet optimaal afzetten. Ze bleef (mede) daardoor slechts 0.02 boven haar PR van een dag eerder als startzwemster van de 4 x 50 wissel estafette, maar zwom wel onder haar oude toptijd. Lisa Verheij dacht door gefluit vanaf de tribune dat er een valse start was, dus was niet volledig geconcentreerd op de eerste baan. Ze zwom haar tweede tijd ooit en eindigde als 28e. Daarna kwam de strijd bij de meisjes jeugd 2, waarop Isa als snelste ingeschreven stond. In de estafette op zaterdag ging de rug niet naar wens en dus wilde Isa revanche. Na een mooie race was ze een seconde sneller dan een dag eerder en 0.18 sneller dan haar PR van twee weken geleden. Het leverde haar een prachtige zilveren medaille op, haar tweede medaille op een kampioenschap na het brons op de 100 rug tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Mirelle bleef iets boven haar beste tijd van eerder deze maand en werd achtste.

50 vrij heren
Guy Huijsmans had zich op 1 afstand gekwalificeerd voor de RSK, en dus konden alle remmen los op de 50 vrij. Hij verpulverde zijn oude toptijd uit mei met een volle seconde! Hij eindigde daarmee op een knappe zevende plek, vijf plaatsen hoger dan ingeschreven. Peter startte alweer voor de vierde keer dit weekend en voelde met name op de tweede baan de 50 vlinder nog in zijn lijf. Desondanks verbeterde hij wel zijn oude toptijd van begin oktober met 0.14 seconde. Hij eindige daarmee als vijftiende.

100 wissel dames
De laatste individuele afstand voor de dames was de 100 wissel. Iris zwom haar tweede tijd ooit, maar wist helaas haar snelste tijd niet te verbeteren. Ze eindigde als twaalfde en was vastbesloten om haar laatste race van het weekend, tijdens de estafette, te gaan knallen. Isa en Mirelle verschenen even later aan de start, naast elkaar nog wel. Bij de vlinderslag gingen de meiden gelijk op, waarna Isa op de rugslag weg zwom van haar clubgenote. Mirelle kwam echter wel weer goed terug op de schoolslag, maar kon op de borstcrawl niet voorkomen dat Isa de onderlinge strijd won. Isa werd vijfde en was twee seconden sneller dan haar PR uit maart. Mirelle verbeterde haar toptijd van vier weken geleden met 0.7 seconde en werd negende.

4 x 50 vrij dames
Alle estafette-meiden
De afsluiter van het succesvolle weekend was de estafette 4 x 50 vrij. Het juniorenteam mocht als eerste aantreden. Esmee Bakers verraste met een geweldige tijd, slechts 0.15 seconde boven haar beste tijd ooit en 0.8 seconde sneller dan een dag eerder. Daarna zwom Anne van der Aa en ook zij was sneller dan ooit. De derde zwemster was Iris die ook een goede splittijd liet noteren. Lisa was de slotzwemster en met een zeer scherpe overname (0.04) zorgde ze ervoor dat het team uiteindelijk elfde werd.
Isa, Bissola, Inge en Mirelle brons 4 x 50 vrij
De junioren stonden nog bij te komen van hun race toen de jeugdzwemsters in actie kwamen. Mirelle opende en zwom voor de tweede keer dit weekend onder de dertig. Inge van Boxtel, die voor het allereerst een kampioenschap mocht zwemmen, was de tweede zwemster. Ze nam zeer scherp over (0.02), wat er voor zorgde dat zowel langs het bad als op de tribune de adem ingehouden werd. De overname leek namelijk vals, maar dat bleek later dus niet zo te zijn. Inge denderde door het bad en was 1.3 seconde sneller dan haar PR van twee maanden geleden. Vervolgens zwom Bissola Adenekan 0.8 seconde sneller dan ooit. Isa mocht het karwei afmaken en zwom voor het eerst onder de dertig, nadat ze een dag eerder bij de individuele race op 30.06 bleef steken. Isa maakte het heel spannend en wist met slechts 0.09 seconde voorsprong op Swimteam Helden~Mosa als derde aan te tikken. Daarna begon het wachten op de uitslag en de vraag of de overname van Inge te scherp was. Na een flink aantal keer verversen van de uitslagen-pagina kwam na enkele minuten het verlossende woord: de overname was goed en dus brons voor de meiden van SWNZ!