Pagina's

zondag 6 december 2015

Uitslag limietwedstrijd 6 december in Oss

Op de dag dat Sinterklaas weer de terugreis naar Spanje maakte, hebben zes zwemmers meegedaan aan een limietwedstrijd in Oss.

De jongste deelneemsters waren Tasnim Bezbiz en Nena van der Steen. Bij de heren was SWNZ vertegenwoordigd door Pim de Crom en bij de dames door Isa en Sandra Schellekens.
Isa en Pim startten met de 100 meter schoolslag. Isa bleef 0.12 boven haar PR van januari. Pim was 0.15 sneller dan zijn PR van drie weken geleden. Daarna stond de vlinderslag op het programma, met als eerste Tasnim op de 50 meter. Ze zwom met een prachtige techniek maar liefst vier seconden van haar persoonlijke record af. Nena zwom de 100 vlinder en was dertien seconden sneller dan in juni in een 50-meterbad in Duitsland. Sandra zwom even later bij de senioren ook de 50 vlinder en was daarop een fractie sneller dan haar tijd bij de Dommeltrofee vijf weken geleden. Amper uitgerust van de 50 vlinder zwom Tasnim vervolgens de 100 vrij, en ook op die afstand zwom ze haar oude toptijd uit de boeken. Ze was vier tellen sneller dan bij de Minioren Finales in juni in hetzelfde bad. Pim zwom als tweede afstand de 200 meter wisselslag, maar bleef daarop boven zijn beste tijd. Isa verbeterde haar PR van drie weken geleden op de 100 meter vlinderslag met een halve seconde, maar was niet helemaal tevreden, omdat ze telkens niet lekker uitkwam bij de keerpunten. Nena zwom de 100 meter schoolslag en bleef daarop 0.08 boven haar beste tijd. Direct daarna zwom Tasnim de 50 vrij, en ook haar derde afstand leverde een persoonlijk record op: ze was twee tellen sneller dan drie weken geleden. Met alleen de 50 vrij van Tasnim als rust dook Nena ook het water in voor de 50 vrij. Zo kort na de 100 school slaagde ze er niet in om haar persoonlijke toptijd te verbeteren. Tot slot van de middag zwommen Isa en Sandra nog de 400 vrij. Isa verbeterde haar PR met drie tellen. Sandra bleef boven haar beste tijd, maar zwom haar snelste tijd sinds februari 2014.

Uitslag