Pagina's

zondag 13 december 2015

Uitslag Minioren/Swimkick 13 december in Boxtel

Zondag 13 december werd de tweede Minioren- en Swimkickwedstrijd van het seizoen gehouden. Dit keer in Boxtel, dus de organisatie was in handen van SWNZ.



Swimkick
Bij de Swimkick waren er zeven zwemsters en één zwemmer

Meisjes Minioren 1 t/m 3
Juul Schellekens zwom op de 25 vlinder naar het zilver. Het was de eerste keer dat ze deze afstand zwom. Later op de middag behaalde ze haar tweede zilveren medaille van de dag op de 50 school.

Jongens Minioren 4 t/m 6
Myari van der Aa werd helaas gediskwalificeerd op de 25 vlinder omdat hij met één hand aantikte. Op de 50 school was er goud met een verbetering van bijna een seconde.

Meisjes Minioren 4 t/m 5
Oliwia Krawczyk behaalde zilver op de 25 vlinder, net voor Sevanja van de Meerendonk. Nienke van de Burgt werd vierde, Kes Keij zesde en Puck Bakker zevende. Voor al deze zwemsters was het de eerste keer dat ze de 25 vlinder zwommen. Anouk Hacken zwom de 50 vlinder. Ze verbeterde haar PR met zes tellen en behaalde zilver. Op de 50 school was er zilver voor Kes met een PR van 0.7 seconde. Puck haalde zilver met een PR van een halve tel. Nienke werd vierde (PR) en Sevanja met een verbetering van 3,5 tel vijfde. Anouk behaalde zilver op haar eerste 100 school. Oliwia behaalde het brons in haar eerste 100 school.

Mix Minioren 4 t/m (5)6
Sevanja, Puck, Nienke en Anouk werden tweede op de 4 x 25 vrij. Juul, Oliwia, Myari en Kes tikten als derde aan.

Uitslag Swimkick

Minioren
Bij de minioren kwamen dertien zwemmers in actie.

Meisjes minioren 2 en 3
Tasnim Bezbiz was de enige deelneemster van SWNZ bij de jongste minioren meisjes. Op de 100 vrij bleef ze iets boven haar persoonlijke record, maar ze behaalde wel de zilveren medaille. Helaas zwom ze de 100 rug niet helemaal volgens de reglementen en werd ze gediskwalificeerd.

Meisjes minioren 4
Isa Verhagen zwom de 100 rug en verbeterde haar PR met twee tellen. Daarmee behaalde ze de bronzen medaille. Op de 100 vrij was ze drie tellen sneller dan ooit en veroverde ze het zilver.

Jongens Minioren 5
Luuk Bult zwom op de 50 vlinder maar liefst tien seconden sneller dan ooit en daarmee werd hij zevende. Thomas Lammers eindigde op de achtste plaats. Op de 100 school eindigde Luuk op de vierde plaats met een PR van een seconde. Thomas verbeterde zich met ruim zestien seconde. Daarmee werd hij wederom achtste.

Meisjes Minioren 5
Namens SWNZ kwamen er drie meisjes in actie bij de minioren vijf. Op de 200 vrij werd Nena van der Steen vijfde met een PR van 22 seconden. Na 100 meter was ze vier tellen sneller dan ooit. Sterre van den Hout zwom naar de zevende plaats en verbeterde haar PR met bijna een minuut. Ook was er een PR na 100 meter. Maud van Lankveld werd tiende in haar eerste 200 vrij. Nena en Maud zwom ook nog de 100 vlinder. Nena werd zesde. Maud werd helaas gediskwalificeerd.

Jongens Minioren 6
Rick Hoksbergen zwom op zijn allereerste 200 vrij in een prachtige tijd (een halve minuut onder de geschatte inschrijftijd) naar het brons.

Meisjes Junioren 1 en 2
Op de 200 vrij bij de meisjes junioren 1 en 2 was er zilver voor Britt Bakers, die zich met bijna veertig seconden verbeterde. Ook haar tussentijd na 100 meter was een PR. Naomi Janssen was twintig seconden sneller dan ooit en werd vijfde. Iris Hoksbergen verbeterde zich met 24 seconden en werd achtste. Haar PR op de 100 vrij werd met 8,5 tel aangescherpt. Naomi was de enige van de meisjes van SWNZ die de 200 vlinder aandurfde. Samen met trainingsmaatje Amber Broecks heeft ze deze zware afstand al meerdere keren in de training gezwommen en nu zwom ze hem voor het eerst in een wedstrijd. Het leverde haar direct een zilveren medaille op. Haar PR op de 100 vlinder werd met 2,5 tel aangescherpt.

Jongens Junioren 1 en 2
Jochem Kampman behaalde de vierde plaats op de 200 vrij met een verbetering van zijn PR met acht tellen. Jelle Rutten verbeterde zich met ruim twintig tellen en werd tiende. Hij verbeterde zijn PR op de 100 vrij met vier seconden. Beide jongens waagden zich ook aan de 200 vlinder. Jochem zag zijn inspanning beloond met een PR van dertien tellen, maar kwam helaas net te kort voor een medaille. Jochem scherpte wel zijn PR op de 100 vlinder aan met vier tellen. Jelle zwom deze afstand voor het eerst (hij zwom zelfs nog nooit een 100 vlinder!) en werd achtste.

Uitslag Minioren