Pagina's

zaterdag 20 februari 2016

Uitslag LAC 15 en 19 februari in Schijndel en Boxtel

Op 15 en 19 februari worden zowel in Schijndel als Boxtel LAC-wedstrijden gezwommen. In Schijndel is de wedstrijd beter bekend als de SLAK, de Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen.

Maandag 15 februari - Schijndel
Jochem Kampman kwam in actie op de 1500 meter vrije slag. Hij verbeterde zijn PR met vijftien tellen. Ondertussen zwommen Pim de Crom, Selina Janssen en Isabella Juárez Galeana de 800 vrij. Pim verbeterde zijn PR uit september met 0.43 seconde, terwijl Selina haar toptijd van vorig jaar met bijna dertien tellen aanscherpte. De pas tienjarige Isabella zwom deze afstand voor het eerst. Na een hele mooi vlakke race wist ze er zelfs nog een flinke eindsprint uit te persen. Dit resulteerde in een mooie eindtijd net boven het kwartier.
De grootste groep zwemmers, 11, zwom de 400 vrij. Naomi Janssen en Claartje Rijken zwommen vrijwel synchroon naar mooie tijden. Voor Naomi was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom. Claartje zwom maar liefst 24 tellen sneller dan haar PR van een jaar geleden. Halverwege verbeterde ze ook nog haar PR op de 200 vrij met tien seconden! In diezelfde serie zwommen ook de waterpolosters Femke Schellings, Robin van 't Hof en Janneke van Hulten. Robin was de snelste van de drie op haar eerste 400 vrij. Ze verbeterde haar PR op de 200 vrij met 7 seconden. Femke eindigde nog geen kwart tel achter Robin. Ook voor haar was het de eerste 400 vrij. De grootste verbetering van de avond kwam op naam van Janneke, die haar PR uit 2010 met bijna twee minuten aanscherpte! In de tweede serie zwommen Jeroen van Dinther en Luc vd Loo boven hun beste tijden. Tom vd Loo was bijna acht tellen sneller dan zijn persoonlijke record van een jaar geleden. Voor Reinier Lindenbergh was het de eerste 400 vrij maar hij bleef mooi binnen de zes minuten. Isa vd Ven en Demi van Os zwommen iets boven hun beste tijden.
Tot slot stond de zware 400 wissel op het programma en voor vier van de zes zwemmers was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Amber Broecks was met haar elf jaar de jongste van het stel. Via een PR op de 100 vlinder (die ze wel erg zwaar vond) eindigde ze net binnen de acht minuten. Een mooie prestatie voor deze jonge zwemster! De enige jongen die de 400 wissel aandurfde was Thijmen Lindenbergh en ook voor hem was het de eerste keer. Hij bereikte de finish na zeven minuten. Ook voor Anouk van Lokven en Mirelle de Kort was het de eerste 400 wissel, terwijl Elke en Sandra Schellekens de afstand al vaker hadden afgelegd.

Maandag 15 februari - Boxtel
In Boxtel hebben twee meiden van 2007 en twee meiden van 2006 de 400 meter vrije slag gezwommen. Daarnaast hebben 17 zwemmers de 800 meter vrije slag gezwommen waaronder 12 zwemmers geboren in 2005. Als laatste kwamen er 14 zwemmers en zwemsters in het water die de 1500 meter gingen zwemmen. In totaal 35 zwemmers die deze LAC-wedstrijd tot een goed eind brachten.

Vrijdag 19 februari - Boxtel
Vrijdagavond was het een lange avond in Boxtel. Als eerste begonnen de jongste zwemmers (Iris van der Aa, Puck Bakker, Britt Bakers, Tasnim Bezbiz, Luuk Bult en Nena van der Steen) met de 200 wissel. Daarna werd de 400 wissel gezwommen door Anne van der Aa, Isabel van Loon, Dionne Paridaans en Lisa Verheij. Vervolgens zwommen Esmee Bakers en Jelle Rutten de 800 vrij, terwijl tegelijkertijd Jesse Hoksbergen voor het eerst de 2000 meter vrije slag zwom. Tegen de klok van kwart voor negen startte de laatste serie, met de 2000 vrij voor Jessie van de Laak, Kim de Laat, Dionne Paridaans, Isa en Sandra Schellekens. Voor de eerste drie dames was het de eerste keer dat ze deze afstand aflegden. Isa zwom meer dan een minuut sneller dan haar PR van een jaar geleden, mede dankzij een goede sparringpartner van DBD die het grootste deel van de race naast haar zwom. De laatste 200 meter kon Isa echter nog versnellen, en haar 'concurrent' niet. Sandra zwom haar snelste tijd in 7 jaar maar bleef met 30.00.96 net niet binnen het half uur.

Uitslag (Schijndel, tijden Boxtel volgen nog)