Pagina's

zondag 21 februari 2016

Uitslag Merlet Multi Meet 20 en 21 februari in Cuijk

Op zaterdag 20 en zondag 21 februari werd in Cuijk weer de jaarlijkse Merlet Multi Meet gezwommen. Namens SWNZ kwamen elf zwemsters en één zwemmer in actie.


Zaterdag kwamen er slechts drie dames in actie: Nena van der Steen en de zussen Jessie en Lotte van de Laak. Jessie zwom een dag eerder nog de 2000 meter vrije slag, maar wist op de 100 rug toch weer een PR te zwemmen. Op de 50 vlinder bleef ze net boven haar beste tijd. Nena (vrijdag 200 wissel bij de LAC) zwom nieuwe toptijden op de 50 rug (goed voor een zilveren medaille!) en 100 wissel. Lotte heeft door een blessure de laatste maanden minder vaak kunnen trainen, maar zwom wel een nieuw PR op de 50 vlinder en net boven haar PR op de 100 rug. Op de 200 vrij bleef Nena iets boven haar beste tijd. De gezusters van de Laak konden zich op de 100 school ook niet meer verbeteren.

Een dag later opende Lisa met een PR van meer dan een seconde op de 100 vrij, wat haar een bronzen plak opleverde. Esmee verbeterde haar post-operatie-PR en Iris Verheij was maar liefst zes tellen sneller dan haar inschrijftijd. Jessie bleef iets boven haar beste tijd. Lotte zwom naar haar zoveelste vierde plek op de 200 wissel, maar was wel iets sneller dan ooit. Iris verbeterde zich met zes tellen. Britt Bakers werd helaas gediskwalificeerd wegens een onrechtmatig keerpunt. Kim zwom op de 200 wissel boven haar beste tijd. De langste afstand tijdens deze wedstrijd was de 400 vrij, en die werd bij de junioren 3 en later glansrijk gezwommen door Lisa in een PR van twaalf seconden. Esmee behaalde op de 50 rug een mooie bronzen medaille maar bleef net als Lotte en Jessie iets boven haar toptijd. Bij de minioren waren er PR's voor Nena en Isa op de 50 vrij, maar de dames werden helaas vierde en vijfde. Britt en Kim zwommen de 200 rug. Britt maakte haar debuut op deze afstand. Kim behaalde in een nieuw PR een mooie bronzen medaille. Lisa tekende op de 50 vrij voor haar derde medaille, brons nu. Ze bleef 0.01 boven haar oude toptijd. Lotte verbeterde zich met een halve seconde. Esmee, Iris en Jessie zwommen al ooit sneller. 

Bij de minioren waren er vier meiden van SWNZ. Nena, Isa Verhagen, Isabella Juarez Galeana en Puck Bakker zwommen de 50 school, wat PR's opleverde voor de eerste drie dames. Op de 100 vrij voor de jongste dames werden er PR's gezwommen door Isabella, Nena en Puck. Puck zwom maar liefst zeventien tellen sneller dan ooit! Isabella en Isa waren de laatsten van SWNZ die in actie kwamen, en wel op de 100 rug. Isabella verbeterde zich met anderhalve seconde en veroverde daarmee een mooie bronzen medaille. Isa was meer dan twee seconden sneller dan haar PR.

De enige jongen van SWNZ bij deze wedstrijd was Jelle Rutten. Op de 100 vlinder greep hij met een vierde plaats net naast de medailles, ondanks dat hij maar liefst zeven seconden van zijn PR zwom. Op de 100 school was er wel een medaille voor Jelle: zilver in een PR van bijna drie tellen. Op de 200 vrij verbeterde hij zich met bijna vier tellen, wat hem een bronzen medaille opleverde.