Pagina's

zondag 20 maart 2016

Uitslag Minioren/Swimkick 20 maart in Veldhoven

Zondag 20 maart stond de vierde Minioren/Swimkick wedstrijd van het seizoen op het programma. SWNZ was ingedeeld in Veldhoven

Swimkick
De zwemsters bij de Swimkick startten met de 50 rug. Voor Juul Schellekens en Sevanja van de Meerendonk was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Noor Mentor verbeterde zich met bijna drie tellen, Puck Bakker met twee, Kes Keij met drie en Inez Mentor met 1,4 seconde. Inez behaalde een bronzen medaille. De 50 vrij zwommen alle dames wel al eerder en deze afstand leverde nu flinke PR´s op. Juul zwom vijf seconden sneller dan ooit en behaalde daarmee een bronzen medaille. Sevanja verbeterde zich met 7,5 seconde, Noor met ruim zes, Puck met vijf en Kes met vier. Inez zwom de 100 vrij en behaalde goud met een pr van 9 tellen. Na 50 meter was ze al drie seconden sneller dan haar oude PR. Tot slot waren Noor, Sevanja, Kes en Puck de snelsten op de 4 x 25 meter schoolslag.

Livetiming Swimkick

Minioren
Bij de Minioren beet Rick Hoksbergen het spits af op de 100 vrij. Hij verbeterde zijn PR met meer dan een seconde. Daarna zwommen Sterre van den Hout en Maud van Lankveld de 100 school, maar helaas leverde dat geen nieuwe toptijden op. Tasnim Bezbiz verpulverde haar PR op de 100 school wel: ze zwom maar liefst 12 seconden sneller dan ooit en behaalde daarmee een bronzen medaille. Dhio van der Staak zwom op de 100 vrij 2 seconden sneller dan ooit. Thomas Lammers verbeterde zich op die afstand met een halve tel. De junioren zwommen als eerste afstand de 200 wissel. Jochem Kampman zwom twee weken geleden met de competitie al binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen, maar werd toen gediskwalificeerd door een fout keerpunt. Nu ging alles wel volgens de regel en met een PR van 9 seconden zwom hij dik binnen de BZK-limiet. Het leverde hem ook een bronzen medaille op. Samuel Lammers zwom iets meer dan een seconde van zijn oude toptijd af, terwijl Jelle Rutten er iets boven bleef. Bij de meiden was er een PR voor Iris van der Aa (2 seconden). Naomi Janssen ging erg hard van start, met als resultaat een PR (én startbewijs voor de BZK) op de 50 vlinder van meer dan 2 seconden, maar moest dat in de rest van de race bekopen waardoor ze na 200 meter boven haar beste tijd eindigde. Ook voor Britt Bakers, Marit van de Kerkhof, Iris Hoksbergen en Lotte van de Laak waren er net geen PR's. Rick zwom op zijn tweede afstand, de 100 rug, maar liefst 2 PR's. Na 50 meter was hij anderhalve seconde sneller dan ooit en na 100 meter zelfs ruim acht. Sterre en Maud zwommen de 100 vrij, met voor Sterre een PR van 0,14 seconde. Tasnim behaalde brons op de 50 vlinder. Dhio en Thomas zwommen de 100 rug, met voor Dhio een klein PR. Op de 200 school was er wederom een bronzen medaille voor Jochem, die zijn PR met zeven seconden scherper stelde. PR´s waren er ook voor Samuel (50, 100 én 200 school) en Jelle (200 school). Bij de meisjes waren er ook drie PR's voor Iris Hoksbergen, die na 200 meter maar liefst 35 seconden sneller dan ooit was. Britt zwom de 200 school voor het eerst en eindigde net binnen de 3,5 minuut. Marit verbeterde zich met ruim twee tellen, Iris van der Aa met zes en Naomi met bijna drie.

Livetiming Minioren