zondag 24 april 2016

Uitslag Minioren/Swimkick 24 april in Eindhoven

In het zwembad van de Technische Universiteit Eindhoven stond zondag 24 april de vijfde en laatste Minioren- en Swimkickwedstrijd van het seizoen op het programma.

Swimkick
Drie dames kwamen uit in de Swimkick-wedstrijd, met vier medailles als resultaat. Nienke van de Burgt en Sevanja van de Meerendonk zwommen de 25 vlinder en 50 school. Op de vlinderslag was er brons voor Sevanja en een vijfde plaats voor Nienke. Beiden verbeterden hun PR. Op de schoolslag zwommen Nienke en Sevanja twee tellen van hun PR. Nu was er brons voor Nienke en een vijfde plaats voor Sevanja. Kes Keij zwom de 50 vlinder en 100 school en was op beide afstanden de beste. Het was de eerste keer dat ze deze afstanden zwom, met dus twee gouden medailles als resultaat.

Minioren
De iets meer ervaren zwemmers kwamen uit in de Miniorenwedstrijd. Tasnim Bezbiz (minioren 2 en 3) behaalde goud op de 100 vrij met een verbetering van acht seconden. Op de 100 rug deed ze er nog een schepje bovenop, met wederom een gouden medaille maar nu een verbetering van maar liefst ruim twintig tellen! Isa Verhagen (minioren 4) zwom dezelfde afstanden. Op de vrije slag zwom ze iets boven haar beste tijd, en op de rugslag was ze ruim anderhalve tel sneller dan haar oude toptijd. Ook voor Isa waren er twee gouden medailles.
Dhio van der Staak (minioren 5) was één van de twee jongens namens SWNZ. Op de 50 meter vlinderslag werd hij helaas gediskwalificeerd. Op de 100 school bleef hij slechts een fractie boven zijn beste tijd. Sterre van den Hout en Nena van der Steen zwommen bij de minioren 5 de 200 wissel en 100 rug. Sterre behaalde in haar eerste 200 wissel de gouden medaille, via een PR van een halve seconde op de 50 vlinder. Nena zwom op de eerste 50 meter een halve tel sneller dan ooit en was na de 200 wissel 3,5 tel sneller dan haar oude toptijd. Ze eindigde daarmee op de vierde plaats. Op de rugslag verbeterden Sterre (4 seconden) en Nena (2,5 seconde) zich beiden, en wisten daarmee beiden het podium te behalen. Sterre behaalde zilver en Nena brons.
De andere zwemmers waren junioren 1 en 2. Bij de meiden was er een dikke Brabantse limiet op de 200 vrij voor Britt, die haar PR van vorige week nu met maar liefst 8 tellen scherper stelde. Daarmee behaalde ze de zilveren medaille. Marit van de Kerkhof verbeterde zich met 28 seconden en eindigde daarmee op plaats vier. Plaats vijf was voor Lotte van de Laak die weer ruim anderhalve tel sneller dan ooit was. Ze werd gevolgd door Naomi Janssen op plaats zes, die bijna vier seconden van haar oude toptijd afsnoepte. Iris Verheij behaalde de zevende plaats met een verbetering van bijna twaalf tellen. De enige jongen bij de junioren, Jelle Rutten, behaalde dankzij een verbetering van 4 tellen een zilveren medaille. Tot slot stond de zware 200 vlinder op het programma. Een afstand waar Naomi al lang niet meer bang voor is, en een dag voor de wedstrijd zelfs wel zin in heeft! Dat bleek ook weer uit het resultaat: een mooie zilveren medaille in een PR van vijf seconden. Ook haar PR op de 100 vlinder verdween uit de boeken. Jelle durfde de afstand ook weer aan en hij was bijna zes seconden sneller dan zijn persoonlijke toptijd. Hij werd voor deze prachtige prestatie beloond met een bronzen medaille.