Pagina's

zondag 8 mei 2016

Uitslag limiet 8 mei in Veldhoven

Zondag 8 mei heeft een groep zwemmers in Veldhoven meegedaan aan een limietwedstrijd. Dit was de laatste kans om een limiet te behalen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen.

Mirelle de Kort slaagde er direct in het eerste programma al in om een startbewijs voor de BZK te behalen. Ze kwalificeerde zich op de 100 school door 4 seconden van haar PR te zwemmen. Lotte van de Laak zwom bijna vijf tellen van haar PR af. Anne van der Aa bleef net boven haar beste tijd. Pim de Crom zwom op diezelfde afstand een halve tel van zijn PR.
Daarna zwom Nena van der Steen de 50 vlinder. Ze was daarop anderhalve tel sneller dan ooit. Ook Britt Bakers en Iris van der Aa zwommen deze afstand. Britt verpulverde haar PR met 3,5 seconde en zwom daarmee ook ruim binnen de BZK-limiet. Bij Iris ging het wat minder en zij wist zich helaas niet te verbeteren. Op de 100 vrij ging het even later stukken beter bij Iris, met als resultaat een verbetering van zeven tellen en een dikke limiet. Nena verbeterde haar PR met 3,5 seconde en Isabella Juárez Galeana was een seconde sneller dan ooit. Bij de dames zwom Marit van de Kerkhof in navolging van Iris ruim binnen de limiet en was ook Esmee Bakers weer sneller dan eerder dit seizoen. Jessie van de Laak en Marit Vermeulen bleven iets boven hun beste tijden.
Even later zwommen Britt en Mirelle de 50 rug. Beiden hadden een PR die slechts enkele tienden van een seconde boven de limiet lag. In Veldhoven wisten beide meiden zich te verbeteren, en zo onder de limiet te duiken.
Na de pauze beet Nena het spits af met een PR van meer dan een seconde op de 100 wissel. Pim bleef op diezelfde afstand iets boven zijn beste tijd. Op de 50 school zwom Isabella bijna een seconde sneller dan ooit. Bij de dames was deze afstand een SWNZ-aangelegenheid. Helaas leidde dat niet tot PR's bij Anne, Lotte en Jessie. Daarna zwommen drie dames de 200 vrij. Helaas moest Mirelle het doen zonder serieuze concurrentie in haar serie en was ze nog moe van de andere afstanden. Daardoor bleef ze boven haar beste tijd. Iris en Marit van de Kerkhof maakten er een mooie strijd van, die resulteerde in een BZK-limiet voor Iris dankzij een verbetering van haar PR met bijna tien tellen. Marit verbeterde zich met een seconde. Op de 100 rug bleef Nena iets boven haar beste tijd. Britt verbeterde zich met een halve tel en dat was goed voor wederom een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. De 50 vrij werd gezwommen door zes zwemmers van SWNZ. Isabella verbeterde zich met meer dan een seconde en Pim was een fractie sneller dan ooit. Esmee, Lotte, Anne en Jessie bleven iets boven hun beste tijd. Tot slot zwom Marit Vermeulen voor het eerst de 400 meter wisselslag. Via een PR op de 100 vlinder kwam er een mooie eindtijd op de klokken op dit loodzware nummer. 

Uitslagen