Pagina's

zondag 3 juli 2016

Uitslag Netherlands Invitational dag 2, zondag 3 juli in Eindhoven

De tweede dag van de Netherlands Invitational in Eindhoven begon voor de dames van SWNZ (er waren geen mannelijke zwemmers, en ook alle coaches waren dames!) met inzwemmen. Daarna kwam deel 2 van de warming-up, op de kant, met onder andere de Macarena, Vogeltjesdans en Hoofd-schouders-knie-en-teen. Nadat alle spieren lekker losgedanst waren, kon iedereen naar beneden voor de parade met alle deelnemers. Na de volksliederen van België, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten was het tijd voor het Wilhelmus. Een goede poging om daarna nog het Brabantse volkslied van Guus Meeuwis in te zetten, strandde helaas. Volgend jaar even oefenen en dan komt dat ook helemaal goed meiden/dames!


50-meterbad (2003 en ouder)
De wedstrijd begon met de 100 vrij. Voor Bissola (0.4 seconde), Inge (0.3), Mirelle (1.3), Kim (0.5) en Zoï (1.3) waren er mooie persoonlijke records. Anne, Lotte, Sandra en Lisa zwommen iets boven hun beste tijden. Op de 50 rug zwom Isa weliswaar iets boven haar PR, maar veroverde ze wel de gouden medaille. Jessie en Zoï verbeterden zich met zo'n drie tellen, terwijl Mirelle, Lotte en Sandra al eens sneller waren. Vervolgens zwommen Anne en Kim naast elkaar op de 200 wissel. Anne lag na de vlinderslag vooraan, maar Kim kwam op de rugcrawl sterk langszij. Daarna zwom Anne op haar favoriete slag, de schoolslag, weer wat weg van Kim, wat Kim op de vrije slag niet meer goed kon maken. Wel leverde het twee mooie persoonlijke records op. Lisa zwom in de serie erna maar liefst 7 seconden sneller dan ooit. Helaas had ze haar eindsprint iets te laat ingezet om de seriewinst te pakken.
Vervolgens werd de 100 school gezwommen. Bissola was anderhalve tel sneller dan ooit. Inge zwom, ondanks dat ze niet fit was, wel 2 PR's in één race, van 0.2 en 3.4 seconde. Mirelle verbeterde zich met 1.2 seconde en Jessie met 3.6. Haar zusje Lotte was vijf tellen sneller dan ooit. Isa bleef iets boven haar tijd.
Op de 50 vlinder was Jessie maar liefst 6.5 seconde sneller dan ooit. Inge verbeterde zich met 3.6 seconden. Bissola, Anne, Mirelle en Sandra vermaakten zich prima voor de start van hun race (met enkele oude foto's van zwemmers) maar helaas resulteerde dat niet in PR's.
De slotafstand was de 200 rug voor Kim en Isa. Kim zwom een mooi ingedeelde race en verbeterde haar oude PR met 2.5 seconde. Daarna zwom Isa van start tot finish aan de leiding en dat leverde haar na zilver op de 100 rug op zaterdag en goud op de 50 rug op zondag haar derde rugslag-medaille van het weekend op: goud!

Uitslag 50-meterbad

25-meterbad (2004 en jonger)
De meiden begonnen in het 25-meterbad met de 100 rug. Anouk verpulverde haar PR: maar liefst 32 seconden zwom ze van haar oude toptijd af! Haar tussentijd was ook al meer dan 5 seconden sneller dan ooit! Tasnim en Iris van der Aa bleven iets boven hun beste tijden.
Daarna stond de 50 school op het programma, met debutante Kathly van der Staak. Ze zwom een keurige race zonder diskwalificatie. Knap gedaan meid! Juul zwom naar een mooie zevende plaats en was bijna zes tellen sneller dan ooit. Puck en Anouk zwommen twee seconden van hun toptijd. Marit en Iris Verheij waren een tel sneller dan ooit. Tasnim en Iris van der Aa zwommen al eens sneller. Op de 100 wissel was er een spectaculaire verbetering voor Puck: 25 tellen sneller dan ooit! Marit verbeterde zich met zeven tellen. Voor Tasnim, Iris van der Aa en Anouk waren er geen nieuwe toptijden. Tot slot zwommen de meiden de 100 vrij. Puck verbeterde zich met tien tellen, Anouk scherpte haar PR op de 50 vrij met bijna twee tellen aan en Marit was op de 100 vrij een halve tel sneller dan ooit.

Uitslag 25-meterbad