Pagina's

zaterdag 27 augustus 2016

Uitslag open water 27 augustus in Oirschot

Zaterdag 27 augustus was de tweede open water wedstrijd van het seizoen, dit keer in het Wilhelminakanaal in Oirschot. SWNZ kwam in actie met maar liefst 16 zwemmers (17 starts) en was daarmee na de organiserende vereniging PSV de grootste vereniging! 
De masters Jan Minkels (60+) en Sandra Schellekens (30+) beten het spits af met de 1000 meter vrije slag. Jan tikte als eerste van zijn leeftijd. Met 21.17.16 was hij wel iets langzamer dan in Breda. Sandra tikte aan na 16.08.98 en werd derde in haar categorie. 
Een uur later kwamen vier junioren-meiden in actie op de 500 school: Anne van der Aa, Britt Bakers, Iris en Lisa Verheij. Helaas moest Britt de race voortijdig staken, maar de andere meiden zwommen super goed. Het was een tijdrace, waarbij Britt als eerste en Iris als tweede startte. Iris bleef, na het uitstappen van Britt, al haar concurrentes voor en tikte dus als eerste aan. In de eindklassering behaalde ze een mooie twaalfde plaats na 9.55.70 in haar eerste 500 school. Zus Lisa werd knap achtste en was de tweede Brabantse. Ze tikte aan na 9.31.43 en was ruim tien tellen sneller dan haar snelste tijd vorig seizoen en meer dan een halve minuut sneller dan vorig jaar in Oirschot. Anne was met 10.08.54 tien tellen sneller dan enkele weken geleden in Breda en 40 seconden sneller dan vorig jaar op dezelfde baan. Ze werd veertiende.
Daarna werd de estafette 4 x 250 vrij gezwommen, waar Esmee Bakers en Lisa graag aan mee wilden doen. Het team moest uit twee dames en twee heren bestaan, dus werd Jelle Rutten, die nog onderweg was, gevraagd en ook Jan kwam in actie. Jan was de startzwemmer van 'team roze' en was met afstand (bijna veertig jaar verschil) ook de oudste deelnemer aan de estafette. Daarna zwommen de andere drie. Ze tikten aan als vierde na 20.14.46.
Na de pauze was het tijd voor de jongste zwemsters, met de 500 vrij minioren voor Puck Bakker, debutante Isabella Juárez Galeana en Nena van der Steen. Isabella was verrassend de snelste van de drie en was ook nog eens de snelste Brabantse. Jammer dat ze haar klassement niet vol kan maken dit seizoen. De tijd van Isabella was 9.49.64 en daarmee werd ze vierde in de wedstrijd. Puck eindigde na de foto-finish in Breda nu wel voor Nena: 9.58.43 en een zesde plaats voor Puck en 11.17.39 (achtste plaats) voor Nena.
De laatste afstand was de 1000 meter vrije slag voor junioren, jeugd en senioren, en ook daarop was SWNZ zeer goed vertegenwoordigd. Bij de jongens/heren waren dat Jelle Rutten bij de junioren en debutant Pim de Crom bij de jeugd. Jelle werd in zijn eerste kilometer zestiende met een mooie tijd van 18.12.46. Pim verloor helaas onderweg zijn badmuts en werd daarom gediskwalificeerd. Hij heeft ongeveer 17 minuten over zijn eerste open water race ooit gedaan. Bij de meiden waren het de junioren Iris van der Aa, Esmee Bakers en Lotte van de Laak. Bij de jeugd kwamen Jessie van de Laak en de jarige Kim de Laat in actie en Sandra startte bij de senioren. De uitslag van de meiden/dames is nog niet bekend. Iris tikte  als veertiende bij de junioren aan na 18.09.25. Dit was iets langzamer dan drie weken eerder in Breda. Esmee Bakers zwom met 18.45.07 op haar eerste kilometer vrij naar de negentiende tijd. Lotte van de Laak finishte een minuutje later met 19.54.14 als 21e. Bij de jeugd werden Kim en Jessie vijftiende en zestiende, met respectievelijk 19.47.96 en 19.59.57. Samen met Lotte zwommen deze twee naar de finish, waarbij de jarige Kim het net won. Zij was bijna twee minuten sneller dan vorig jaar in hetzelfde water! Sandra was de snelste van de dag op de kilometer, en met 16.00.92 (elfde plaats) was ze in haar 100e open kilometer vrije slag in het open water een fractie sneller dan 's ochtends bij de masters.

Uitslag
Foto's Sandra