Pagina's

zaterdag 6 augustus 2016

Uitslag open water 7 augustus in Breda

Zondag 7 augustus sprong SWNZ voor het eerst het open water in voor een wedstrijd. Plaats van handeling was de Singel in Breda.


Iris van der Aa en Lotte van de Laak beten het spits af op de 1000 meter vrije slag bij de junioren. Voor beiden was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Iris tikte als dertiende (1e Brabantse!) aan na 17.55.72 en Lotte volgde ook nog keurig binnen de twintig minuten in 19.49.05. Daarmee eindigde ze als zeventiende en vijfde Brabantse. Vervolgens zwommen Jessie van de Laak en Sandra Schellekens dezelfde afstand. Jessie bij de jeugd en tegelijkertijd Sandra bij de senioren. Voor Jessie was het de eerste kilometer in een wedstrijd, nadat ze vorig jaar al wel regelmatig deze afstand bij prestatietochten zwom. Het ging haar goed af en ze vond het zelf ook zeker niet tegenvallen, ondanks de drukte bij de start. Jessie werd negentiende in 19.39.77, keurig sneller dan haar zusje dus en zo'n drie minuten sneller dan vorig jaar bij de prestatietocht. Jessie was de achtste Brabantse zwemster. Voor Sandra was het alweer haar 97e(!) 1000 meter vrije slag. Sandra bezette de elfde plaats (zesde Brabantse) na 16.11.79.
Daarna mochten de jongste dames het water in. Puck Bakker en Nena van der Steen zwommen de 500 meter vrije slag bij de minioren . Vorig seizoen zwommen ze allebei bij alle Brabantse wedstrijden dezelfde afstand. Met name Puck heeft het afgelopen seizoen flink gewonnen aan uithoudingsvermogen én zelfvertrouwen en dat was te zien. De hele race lag Puck net achter Nena, maar vanaf de laatste boei naar de finish maakten de meiden er een mooie strijd van. Na de fotofinish bleek dat Nena nipt gewonnen had, maar wat een knappe tijden zwommen de meiden! Nena was een volle minuut sneller dan haar PR, en Puck zelfs bijna 2,5 minuut! Voor het eerst onder de tien minuten, en dat direct in de eerste open water wedstrijd van het seizoen. Met 9.44.25 en 9.44.26 werden ze zesde en zevende. Nena was de derde Brabantse en Puck vierde.
Anne van der Aa kwam uit op de 500 meter schoolslag bij de junioren. Vorig jaar zwom ze deze afstand ook voor het Brabants klassement. Nu in Breda vond ze het zelf niet zo lekker lopen, maar toch was ze ongeveer 15 seconden sneller dan vorig jaar. Met 10.18.56 werd ze tiende en was ze de tweede Brabantse.
Tot slot kwamen de masters in actie op de 1000 meter vrije slag. Eerst startte Jan Minkels bij de heren 60+ en ongeveer een minuut later Sandra bij de dames 30+. Normaal gesproken zou er vijf minuten tussen de heren en dames zitten, waarmee Jan zichzelf als doel kan stellen om medetrainster Sandra voor te blijven. Door de grote groep zwemmers en de krappe startlijn werd echter een Plan B bedacht: de heren startten aan beide kanten van de lijn voor de eerste 125 meter (tot de eerste boei) om daarna pas naar de rechterhelft van de baan te gaan. 1 minuut daarna startten de dames op dezelfde manier. Jan zwom met 20.28.15 naar de tweede tijd bij de 60+. Sandra was iets sneller dan eerder op de dag en werd met 16.05.31 zesde bij de 30+

Uitslag

Foto's Sandra

Alle tijden open water zwemmers SWNZ via Statistieken-pagina