Pagina's

donderdag 28 april 2016

Trainingen einde seizoen 2015-2016

Het einde van het seizoen nadert, het buitenzwembad in Sint-Michielsgestel opent over enkele dagen haar deuren en dus worden ook de trainingen wat aangepast:

Schijndel:
Er wordt op maandagavond, woensdagavond en zaterdagmiddag getraind tot en met woensdag 22 juni. De trainingen tot en met 7 mei en op maandag 16 mei (2e Pinksterdag) vervallen.

Boxtel:
Tot de Minioren Finales (11 en 12 juni) wordt er getraind op maandagavond en vrijdagavond. Zwemmers die normaal in Boxtel trainen én deelnemen aan de BZK zijn ook welkom in Schijndel op woensdagavond en zaterdagmiddag. De trainingen op vrijdag 13 mei (Promotiefeest) en op maandag 16 mei (2e Pinksterdag) vervallen.

Sint-Michielsgestel:
Er kan worden gezwommen op maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Daarnaast kan je ook zwemmen op maandagochtend en woensdagochtend van 07.00 tot 08.00 uur. Let op: er is geen trainer aanwezig, alleen een toezichthouder!

Na de Minioren Finales (11 en 12 juni) gaan we bekijken of we ook speciale open water trainingen aan kunnen bieden in het buitenbad en/of in het open water.

Promotiefeest, verplaatst naar vrijdag 13 mei

Het is nog niet helemaal 100% zeker, maar toch wel al voor 99,9%: volgend jaar zwemmen we in de C-klasse van de competitie. En dus is het tijd voor een

Promotiefeest met Barbecue 

Datum: vrijdag 13 mei (nieuwe datum!)
Locatie: Buitenbad Zegenwerp te Sint-Michielsgestel
Aanvang: 18.00 uur
Kosten: Alle zwemmers, trainers, officials mogen gratis deel nemen. Alle ouders, broertjes zusjes betalen 10 euro.

Evt. kan er ook nog gezwommen worden. De training in Boxtel zal komen te vervallen

Wil jij dit feest niet missen, geef je dan snel op via dit formulier

TIP: neem een stoeltje mee!

dinsdag 26 april 2016

Eindstand Competitie: SWNZ gepromoveerd

Het heeft even geduurd, maar de KNZB heeft eindelijk de eindstand van de competitie bekend gemaakt:
SWNZ is gepromoveerd naar de C-klasse!



Eindstand competitie 2015-2016

Heb jij je al opgegeven voor het feest op vrijdag 13 mei? Inschrijfformulier promotiefeest

Data competitie 2016-2017:

  • zondag 2 oktober
  • zondag 13 november
  • zondag 12 februari
  • zondag 12 maart

zondag 24 april 2016

Uitslag Minioren/Swimkick 24 april in Eindhoven

In het zwembad van de Technische Universiteit Eindhoven stond zondag 24 april de vijfde en laatste Minioren- en Swimkickwedstrijd van het seizoen op het programma.

Swimkick
Drie dames kwamen uit in de Swimkick-wedstrijd, met vier medailles als resultaat. Nienke van de Burgt en Sevanja van de Meerendonk zwommen de 25 vlinder en 50 school. Op de vlinderslag was er brons voor Sevanja en een vijfde plaats voor Nienke. Beiden verbeterden hun PR. Op de schoolslag zwommen Nienke en Sevanja twee tellen van hun PR. Nu was er brons voor Nienke en een vijfde plaats voor Sevanja. Kes Keij zwom de 50 vlinder en 100 school en was op beide afstanden de beste. Het was de eerste keer dat ze deze afstanden zwom, met dus twee gouden medailles als resultaat.


Minioren
De iets meer ervaren zwemmers kwamen uit in de Miniorenwedstrijd. Tasnim Bezbiz (minioren 2 en 3) behaalde goud op de 100 vrij met een verbetering van acht seconden. Op de 100 rug deed ze er nog een schepje bovenop, met wederom een gouden medaille maar nu een verbetering van maar liefst ruim twintig tellen! Isa Verhagen (minioren 4) zwom dezelfde afstanden. Op de vrije slag zwom ze iets boven haar beste tijd, en op de rugslag was ze ruim anderhalve tel sneller dan haar oude toptijd. Ook voor Isa waren er twee gouden medailles.
Dhio van der Staak (minioren 5) was één van de twee jongens namens SWNZ. Op de 50 meter vlinderslag werd hij helaas gediskwalificeerd. Op de 100 school bleef hij slechts een fractie boven zijn beste tijd. Sterre van den Hout en Nena van der Steen zwommen bij de minioren 5 de 200 wissel en 100 rug. Sterre behaalde in haar eerste 200 wissel de gouden medaille, via een PR van een halve seconde op de 50 vlinder. Nena zwom op de eerste 50 meter een halve tel sneller dan ooit en was na de 200 wissel 3,5 tel sneller dan haar oude toptijd. Ze eindigde daarmee op de vierde plaats. Op de rugslag verbeterden Sterre (4 seconden) en Nena (2,5 seconde) zich beiden, en wisten daarmee beiden het podium te behalen. Sterre behaalde zilver en Nena brons.
De andere zwemmers waren junioren 1 en 2. Bij de meiden was er een dikke Brabantse limiet op de 200 vrij voor Britt, die haar PR van vorige week nu met maar liefst 8 tellen scherper stelde. Daarmee behaalde ze de zilveren medaille. Marit van de Kerkhof verbeterde zich met 28 seconden en eindigde daarmee op plaats vier. Plaats vijf was voor Lotte van de Laak die weer ruim anderhalve tel sneller dan ooit was. Ze werd gevolgd door Naomi Janssen op plaats zes, die bijna vier seconden van haar oude toptijd afsnoepte. Iris Verheij behaalde de zevende plaats met een verbetering van bijna twaalf tellen. De enige jongen bij de junioren, Jelle Rutten, behaalde dankzij een verbetering van 4 tellen een zilveren medaille. Tot slot stond de zware 200 vlinder op het programma. Een afstand waar Naomi al lang niet meer bang voor is, en een dag voor de wedstrijd zelfs wel zin in heeft! Dat bleek ook weer uit het resultaat: een mooie zilveren medaille in een PR van vijf seconden. Ook haar PR op de 100 vlinder verdween uit de boeken. Jelle durfde de afstand ook weer aan en hij was bijna zes seconden sneller dan zijn persoonlijke toptijd. Hij werd voor deze prachtige prestatie beloond met een bronzen medaille.


vrijdag 22 april 2016

Geen IJzeren Man Zwemrace in 2016

Bericht van de organisatie:
Helaas zal er in 2016 geen IJzeren Man Zwemrace plaatsvinden. De Dommelbaarzen hebben door de verbouwingen aan de IJzeren Man een groot beroep gedaan op haar vrijwilligers. Hierdoor kunnen de zwemmers aankomende zomer weliswaar genieten van een mooi nieuw clubgebouw en nieuwe faciliteiten, maar zou de organisatie van een openwaterevenement daarnaast een te grote belasting vormen. De Dommelbaarzen hopen volgend jaar een vervolg te geven aan de vijf wedstrijden die zij tot dusver heeft georganiseerd. 

zondag 17 april 2016

Uitslag competitie 17 april in Boxtel

Voor de ruim 60 zwemmers van SWNZ is het zondag 17 april erop of eronder: promoveren we naar de C-competitie of niet?

Promotie-/degradatieregeling:
In Nederland zijn er 5 regio's. Van elke regio promoveert de kampioen naar de C-competitie. Bij ons is dat naar alle waarschijnlijkheid Argo uit Sint-Oedenrode. Daarna wordt gekeken naar de vijf tijdsnelsten over alle vijf de competitiewedstrijden dit seizoen (kampioenen niet meegeteld dus). Van die 5 verenigingen worden de scores van de vijfde ronde (dit weekend) vergeleken met de vijf laatsten van de C-competitie. De vijf snelste teams uit die vergelijking komen volgend seizoen uit in de C-competitie en de langzaamste vijf teams in de D1-competitie. SWNZ bezette na vier wedstrijden de vierde plaats in de race om de vijf tijdsnelsten. Inmiddels zijn de resultaten van de andere verenigingen ook binnen en is het vrijwel zeker: 
SWNZ PROMOVEERT NAAR DE C-KLASSE!
En dat is reden voor een feestje, en wel op vrijdag 13 mei. Geef je snel op!

Uitslag
Stand competitie

4x50 wissel jongens jeugd 2 en later
De toon werd meteen gezet met de 4 x 50 wissel jongens tot en met 18 jaar. Peter de Roij opende op de rugslag en hij gaf met anderhalve seconde voorsprong over op Pim de Crom. Hij legde de schoolslag in exact zijn PR af. Vervolgens vlinderde Guy Huijsmans 2,5 seconde sneller dan zijn toptijd. Thijmen Lindenbergh dook drie seconden onder zijn PR en daarmee tikten de jongens 3,5 seconde onder de inschrijftijd aan. Het werd een klinkende overwinning voor het eerste team van SWNZ. Het tweede team was gemiddeld maar liefst 3 jaar jonger dan het eerste team, maar ook zij zwommen de sterren van de hemel. Jelle Rutten opende nipt boven zijn beste tijd, waarna Reinier Lindenbergh de schoolslag bijna drie tellen sneller dan ooit zwom. Jochem Kampman was op de vlinderslag bijna twee tellen sneller dan ooit en slotzwemmer Samuel Lammers was ook nog niet eerder zo snel. Daarmee waren ze 3,5 seconde sneller dan hun inschrijftijd.

4x50 vrije slag meisjes jeugd 2 en later
De meisjes tot en met 16 jaar zwommen de 4x50 vrij en ook op deze afstand was SWNZ met twee teams aanwezig. Bissola Adenekan opende in 31,08 (een PR van een halve tel) en daarmee zwom ze binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Lisa Verheij zwom bijna anderhalve seconde sneller dan ooit. Isa Schellekens en Mirelle de Kort zwommen vervolgens ongeveer hun eigen tijd, maar de concurrentie was toen al op grote achterstand gezet. De meiden tikten meer dan een seconden onder hun inschrijftijd aan. Team 2 bestond uit Esmee Bakers (fractie boven haar beste tijd), Inge van Boxtel (0.4 onder haar PR), Britt Bakers (0.1 onder haar PR) en Dionne Paridaans (anderhalve tel sneller dan ooit). Ze tikten knap als tweede aan en waren anderhalve tel sneller dan de inschrijftijd.

Meisjes minioren 4 en later
Tasnim Bezbiz was de benjamin van SWNZ. Ze startte met een PR van anderhalve seconde op de 100 wissel, waarmee ze de zilveren medaille behaalde. Diezelfde kleur was er ook op de 50 meter schoolslag, waarop ze iets boven haar beste tijd zwom.

Meisjes junioren 1 en later
SWNZ was als vanouds zeer goed vertegenwoordigd in deze categorie. Het eerste nummer voor de meiden was de 50 meter vlinderslag. Naomi Janssen verbeterde haar toptijd met 0.7 seconde en daarmee behaalde ze goud. Zilver was er voor Marit van de Kerkhof, die een halve seconde sneller dan ooit was. Iris van der Aa haalde met een verbetering van meer dan een seconde brons. De vierde plaats ging naar Iris Verheij, die bijna twee tellen sneller dan ooit was. Amber Broecks verpulverde haar PR met 3,5 seconde en tikte als zesde aan. Anouk Hacken wist haar PR met exact 10 seconden aan te scherpen en behaalde de negende plaats. Ook Nena van der Steen (elfde met een PR van twee tellen), Isabella Juarez Galeana (twaalfde met een PR van 14 seconden), Isa Verhagen (zestiende met een PR van 4 seconden) en Lusanne Neuféglise (zeventiende met een verbetering van 0.4) waren nog niet eerder zo snel. Maud van Lankveld tikte als achttiende aan maar was al een sneller.
Ook op de 100 vrij was het podium geheel voor SWNZ. De snelste tijd werd gezwommen door Iris van der Aa, die dik binnen de Brabantse limiet zwom. Helaas was ze iets te vroeg weg bij de start en komt de toptijd (en daarmee de limiet) niet in de boeken. Het goud ging nu naar Marit, terwijl Naomi en Iris Verheij de overige medailles veroverden. Anouk werd zevende en was vier tellen sneller dan ooit. Amber en Isabella bleven iets boven hun toptijden en werden achtste en negende. Nena nestelde zich met een verbetering van twee tellen nog net in de top tien. Isa werd twaalfde, Lusanne met een PR van 0.01 dertiende en Maud veertiende.

Jongens minioren 6 en later
Helaas is het aantal jongens van 2004 en 2005 binnen SWNZ wat lager dan bij de meiden, maar de drie toppers van vandaag hebben ook superhard gezwommen! Luuk Bult werd vierde op de 50 vlinder dankzij een PR van vier tellen. Thomas Lammers tikte als zesde aan. Nils Faber wilde zo graag zwemmen dat hij helaas iets te vroeg van het blok dook en een diskwalificatie achter zijn naam kreeg. Op de 100 vrij was er wel een medaille voor Luuk: brons. Nils werd zesde met een PR van vijf seconden en Thomas tikte als zevende aan.

Meisjes junioren 3 en later
De meiden zwommen als eerste afstand de 200 vrij, welke met overmacht gewonnen werd door Lisa, dankzij een PR van maar liefst veertiende seconden. Britt (2 jaar jonger dan de rest) verbeterde haar PR ook en behaalde zilver. Haar zus Esmee zwom keurig onder haar inschrijftijd en werd vierde. Anne van der Aa was 0.08 sneller dan ooit en werd vijfde. Marit Vermeulen zwom vijftien seconden sneller dan ooit en dat werd beloond met een zesde plaats. Lotte van de Laak (zevende) is weer op de weg terug na een blessure en bleef slechts een fractie boven haar toptijd. Claartje Rijken verbeterde zich met negen tellen en werd achtste. Iris Hoksbergen zwom drie tellen sneller dan haar oude PR en werd negende. Op de 50 school was er wederom goud voor Lisa, en wederom met een verbetering (2 seconden) van haar oude toptijd. Anne behaalde zilver met een PR van 0.9 en het zilver was voor Lotte. Esmee werd vijfde, Claartje negende en Marit met een PR van drie seconden tiende. Helaas was Britt iets te gretig bij de start en werd ze gediskwalificeerd wegens een valse start.

Jongens junioren 2 en later
Dat de podiumplekken in deze leeftijdscategorie naar SWNZ gingen was niet verrassend, aangezien zowel Njord als EOZC geen zwemmers hadden ingeschreven in deze categorie. Wel verrassend waren enkele tijden. Jochem verbeterde zich met anderhalve tel en werd eerste. Reinier wist hem echter bijzonder goed te volgen en met nog geen vier seconden achterstand (een verbetering van 17 seconden!) behaalde hij het zilver, maar tevens een startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen! Het brons ging naar Jelle, die 0.07 sneller dan ooit was. Samuel werd vierde en Casper vijfde met een PR van tien tellen. Stephan Neuféglise behaalde goud op de 100 vrij met een PR van acht tellen. Jerrik Faber werd helaas gediskwalificeerd wegens een valse start. Op de 50 school was er wederom goud voor Jochem. Samuel verbeterde zich met drie seconden en dat leverde een zilveren medaille op. Reinier tikte met een klein PR als derde aan. Jelle (PR van twee seconden) werd vierde, Stephan vijfde, Casper met een PR van drie tellen zesde en Jerrik met een PR van vijf seconden zevende.

Meisjes jeugd 2 en later
De meisjes jeugd begonnen met de 100 wissel. Isa en Mirelle zwommen beiden iets boven hun beste tijd maar werden wel één en twee. Bissola verbeterde zich met twee seconden en tikte als derde aan. Dionne verpulverde haar oude toptijd met zeven seconden en dat leverde haar een mooie vierde plaats op. Inge was ruim vier seconden sneller en werd zesde. Kim de Laat was anderhalve tel sneller en werd achtste. Jessie van de Laak tikte als negende aan. Later in de wedstrijd stond de 200 rug op het programma. Isa verbeterde haar PR (gezwommen in een 50-meterbad) met maar liefst 9 seconden en werd eerste. Mirelle werd tweede met een verbetering van ruim drie tellen. Kim (PR van anderhalve tel) werd vierde en Dionne (PR van 13 tellen) werd vijfde. Bissola verbeterde zich met vijftien seconden en Jessie zelfs met 22! Daarmee werden ze zevende en achtste. Inge zwom de 100 meter en won deze dankzij een PR van acht tellen. Iris Hoksbergen werd derde en was maar liefst 17 seconden sneller dan ooit!

Jongens junioren 4 en later
Peter de Roij zwom op de 100 wissel bij de oudste juniorenjongens onbedreigd naar de overwinning. Het gebrek aan tegenstand zorgde er (mede) voor dat er geen PR op de klokken kwam. De derde plek was voor Thijmen, die maar liefst negen tellen van zijn oude toptijd zwom. Daarna stond voor hen ook de 200 rug op het programma. Peter verbeterde zich met een seconde en werd wederom eerste. Thijmen was veertien seconden sneller en werd vijfde.

Meisjes senioren 2 en later
De jarige Selina Janssen (17 jaar) zwom iets boven haar beste tijd op de 100 rug, maar was tevreden met haar tijd. Ze was de snelste. Isa van de Ven was de nummer 4 met een tijd die nipt boven haar inschrijftijd lag. Maud van Dongen (vijfde) zwom eveneens net iets boven haar tijd. Heleen Kicken zwom drie tellen onder haar oude toptijd en werd zesde. Op de 100 vrij verpulverde Selina haar toptijd met bijna drie seconden en dat betekende voor haar de tweede overwinning van de dag. Isa zwom een seconde onder haar oude PR en werd derde. Heleen werd vierde en zij zwom 46 seconden onder haar PR (die wel al uit 2009 stamde) en Maud tikte als negende aan.

Jongens jeugd 2 en later
Guy was de beste op de 100 rug, mede dankzij een verbetering van maar liefst zeven tellen! Pim was de nummer twee met een verbetering van vier seconden en Fabian van Beek de nummer drie met een tijd die nipt boven zijn beste tijd zwom. De snelste tijd was echter voor Niek Janssen, die vanwege zijn leeftijd buiten mededinging zwom. Hij was een halve tel sneller dan zijn PR. Op het koningsnummer, de 100 vrij, moest Guy de winst aan een Njord-zwemmer laten. Pim zwom een seconde onder zijn PR en werd derde. Fabian was bijna drie tellen sneller dan ooit en werd vierde.

Dames senioren
SWNZ tekende op de 200 wissel voor de plaatsen 1 tot en met 8 met Emma Dirkx (PR en limiet voor de BZK), Robin Hilgerdenaar, Hanneke van der Steen, Emma Verhoeven, Demi van Os (PR van 4 seconden), Anouk van Lokven (PR van een seconde), Sandra en Elke Schellekens. Lara van de Ven werd tiende, Isabel van Loon twaalfde en Jet van den Bersselaar zestiende. Op de 50 vrij was de winst wederom voor Emma (limiet BZK). De derde plek was voor Hanneke, gevolgd door Sandra, Anouk, Emma en Robin. Demi werd negende, voor Elke, Lara en Isabel. Jet werd veertiende.

Heren senioren
Hermie Minkels was op zowel de 200 wissel als de 50 vrij de snelste. Mark van Dinther werd derde op de wisselslag en Roel van der Kleij in exact zijn PR vierde. Jeroen van Dinther werd zevende dankzij een PR van 4,5 seconde, net voor Guus die iets onder zijn inschrijftijd bleef. Thomas van den Biggelaar werd elfde, maar verbeterde onderweg wel zijn PR op de 50 vlinder met anderhalve seconde. Niek was op de vrije slag de nummer twee, terwijl Roel en Mark de plaatsen vier en vijf bezetten. Jeroen zwom 1.3 sneller dan ooit en werd negende en bleef wederom Guus net voor, die de twee banen in exact dertig seconden wist af te leggen. Thomas tikte als twaalfde aan.

4x50 vrij jongens junioren 2 en later
Jelle, Samuel, Reinier en Jochem zwommen na de 4x50 wissel aan het begin van de wedstrijd aan het einde ook nog de 4x50 vrij. Dit topkwartet bleek na een zware wedstrijd nog steeds in goede doen en zwom een seconde sneller dan de inschrijftijd. Jelle verbeterde als startzwemmer zijn PR met anderhalve tel. Reinier was ook een seconde sneller dan ooit. De jongens eindigden als tweede.

8x50 vrij mix
Na een korte pauze was het vervolgens tijd voor het slotstuk van de wedstrijd: de 8x50 vrij met jongens en meiden van alle leeftijden. SWNZ had maar liefst drie teams ingeschreven. Team 1 (Jochem, Lisa, Peter, Isa S, Guy, Mirelle, Hermie en Emma D) tikten met twaalf seconden voorsprong als eersten aan. De nummer 2 was het tweede team van de thuisploeg, SWNZ. Dit team bestond uit Samuel, Britt, Thijmen, Bissola, Pim, Selina, Niek en Sandra. Team drie van SWNZ eindigde op de vierde plaats. Deze toppers waren Reinier, Esmee, Casper, Dionne, Fabian, Isa van de Ven, Mark en Robin.

vrijdag 15 april 2016

Opstelling competitie 17 april in Boxtel

Dit is de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. We staan momenteel tweede en hebben daardoor grote kans om te promoveren naar de C-klasse! Heb jij ook zin in een promotiefeestje? Zeg dan al je andere afspraken af, regel een fanclub en zet je beste beentje voor!

Zwembad: Dommelbad, Schijndelseweg 1a Boxtel
Verzamelen melden bij ploegleiding: uiterlijk 13.45 uur
Inzwemmen: 14.00 uur
Aanvang: 14.30 uur
Ploegleiding: Jan, Sandra, Annemieke, ?
Officials: volgt
Afmelden: Liever niet, anders via zwemmenswnz@gmail.com. Eventuele boetes bij niet of te laat afmelden zijn voor eigen rekening! Afmelden op de dag zelf bij Jan (06-20541578) of Sandra (06-19328836)

Afmeldingen:
  • Jesse en Rick Hoksbergen
  • Bern Hoeven
  • Gitta Koorndijk
  • Mathijs vd Oever
  • Dimo en Tasso Devetzis
  • Iris de Roij
  • Inez Mentor
  • Sterre van den Hout
  • Rick Vermeulen
  • estafette 4x50 vrij jongens, team 2 (programma 37)