Pagina's

zondag 5 november 2017

Uitslag Vierkamp 2, zondag 5 november in Boxtel

Negentien zwemmers van SWNZ kwamen zondagmiddag 5 november in Boxtel in actie bij de tweede vierkamp-wedstrijd van het seizoen.
Het spits werd afgebeten met de 200 meter wisselslag voor zowel heren als dames. Luuk Bult zwom nog geen tel boven zijn PR en werd derde bij de junioren 2 en later. Wel verbeterde hij zijn PR 50 vlinder met meer dan een seconde. Jesse Hoksbergen verbeterde zijn slechts één week oude PR met exact drie seconden en daarmee werd hij tweede bij de jeugd. Bij de dames was er een tweede plaats bij de junioren 1 voor Isa Verhagen, die haar PR met maar liefst vijftien seconden wist aan te scherpen! Helmie van de Laar (junioren 2 en 3) werd helaas gediskwalificeerd omdat ze na de vlinderslag niet correct aantikte. Bij de jeugd heerste Lisa Verheij, ondanks dat ze 0.4 seconde boven haar beste tijd zwom. Marit Vermeulen zwom naar een knappe tweede plaats, met een sterke verbetering van haar PR met tien tellen. Na 50 vlinder was er ook al een PR voor Marit. Bij de senioren ging de winst naar Mirelle de Kort, die ruim twee tellen sneller dan ooit was. Kim de Laat zwom weliswaar boven haar beste tijd, maar werd wel tweede.
Op de 50 vrij voor minioren was er een tweede plaats voor Tasnim Bezbiz, die haar beste tijd met ruim een kwart tel aanscherpte. Lisa Maas werd derde met een verbetering van 0.4 seconde. Juul Schellekens tekende voor de vijfde tijd met een PR van eveneens 0.4 seconde. Fréderique van den Oetelaar werd negende en zij was maar liefst 18 tellen sneller dan ooit! Iris Maas werd tiende, maar ze zwom tegen meisjes die allemaal 1 of 2 jaar ouder waren dan zij. Toch goed gedaan Iris!
Vervolgens zwommen de heren de 50 vlinder. Jesse zwom daarbij naar de tweede plaats. De dames zwommen als tweede afstand de 50 vrij. Isa Verhagen wist zich niet te verbeteren en zwom naar de vijfde plaats. Nena van der Steen zwom iets boven haar beste tijd, maar dat leverde haar wel een derde plaats op. Helmie zwom boven haar PR en werd zevende. In diezelfde categorie zwom Kes Keij buiten mededinging naar een PR van een seconde. Lotte van de Laak werd tweede bij de jeugd met een verbetering van een kwart tel en daarmee bleef ze Esmee Bakers (derde) net voor. Isa Schellekens sprintte bij de senioren voor het eerst onder de magische grens van dertig seconde en dat was voldoende voor de winst. Op de 100 rug bezetten Tasnim en Juul de plaatsen twee en drie bij de minioren. Ze zwommen PR's van respectievelijk vier en zeven seconden! De dames senioren zwommen dezelfde afstand. Helmie werd vierde, Lotte met een PR van 2,5 seconde tweede, Marit met een PR van 5,5 seconde vierde, Alma Janssen met een verbetering van haar inschrijftijd met een seconde eerste (senioren) en Kim werd tweede.
De minioren zwommen ook de 50 school. Juul zwom de derde tijd, een PR van ruim een halve seconde. Lisa werd vierde, Tasnim vijfde, Iris met een PR van drie seconden achtste en Fréderique met een verbetering van vier tellen negende.
Op de 50 rug was er een PR van 0.6 seconde voor Luuk, en dat leverde een derde plaats op. De dames sprintten op de schoolslag. Kes zwom de tweede tijd en Isa eindigde op plaats vier bij de junioren 1. Helmie werd zesde bij de junioren 2-3. Bij de jeugd bezetten Lisa, Esmee en Lotte de plaatsen 1, 2 en 3. Lisa verbeterde haar PR met 0.4 seconde en Esmee was 0.02 seconde sneller dan ooit. Mirelle won bij de senioren.
Op het koningsnummer, de 100 vrij, werd Luuk vijfde. Hij was bijna drie tellen sneller dan ooit. Jesse bewaart de doorbraak van de magische grens van 1 minuut voor een later moment, maar wist zich wel weer te verbeteren. Met 1.00.31 was hij 0.01 seconde sneller dan zijn oude toptijd. Het leverde hem de tweede plaats op. Alma was de enige dame van SWNZ op de 100 vlinder, en zij won haar leeftijdscategorie. Tot slot kwamen de dames van de lange adem in actie op de 400 vrij. Nena verbeterde haar PR met maar liefst 28 seconden en werd tweede. Lisa verbeterde zich met 25 seconden en werd eerste, voor Marit die een halve minuut sneller was dan haar oude PR. Isa Schellekens dook voor het eerst onder de 5 minuten dankzij een PR van zeven seconden. Zij won bij de senioren. Kim werd derde met een PR van zeven seconden.

In totaal wist SWNZ tijdens deze wedstrijd maar liefst negen overwinningen, veertien tweede plaatsen en tien derde plaatsen te veroveren.