Pagina's

woensdag 25 januari 2017

Opstelling Junioren-Jeugd-Senioren 5 februari in Breda (50)

Datum:Zondag 5 februari
Zwembad:De Wisselaar (50-meterbad), Terheijdenseweg 494 in Breda
Organisatie:SBC-2000
Verzamelen:uiterlijk 13.15 uur melden bij ploegleiding
Inzwemmen:13.30 uur
Aanvang:14.00 uur
Ploegleiding:Jan Minkels, Mirjan Rademaker en Anja Verheij
Officials:Patrick vd Laak en Toon vd Steen
Afmelden:Liever niet, anders via zwemmenswnz@gmail.com. Eventuele boetes bij niet of te laat afmelden zijn voor eigen rekening! Afmelden op de dag zelf kan alleen bij Jan (06-20541578) of Sandra (06-19328836)!

Livetiming

maandag 23 januari 2017

Uitslag Swimkick-Minioren 22 januari in Boxtel

Verslag door Jan:
Zondag 22 januari 2017 swimkick-minioren wedstrijd in Boxtel.

We gingen met 3 jongens en 8 meisjes naar ons eigen Dommelbad om de swimkick-minioren wedstrijd te zwemmen die georganiseerd werd door de Dommelbaarzen.
In programma 3 zwommen onze Swimkickers de 50 meter schoolslag. Alle zwemmers, Faye Goosens, Maissam Bezbiz, Maartje Hoksbergen, Kathly van der Staak, Frederique van den Oetelaar, en Daan Ewald (geboren in 2008) en Ila van Os (geboren in 2009) zwommen een persoonlijk record. Daan en Frederique behaalden beiden een bronzen medaille.
In programma 5 zwommen de jongens 2005 de 200 meter schoolslag. Dhio van der Staak en Luuk Bult zwommen beiden een persoonlijk record.
Daarna was het de beurt aan Isa Verhagen zij mocht de 400 BC zwemmen en ook zij zwom een dik persoonlijk record.
In programma 8 kwamen onze 3 meiden van 2007 in actie. Tasnim Bezbiz won zilver, Lisa Maas won brons en Juul Schellekens werd vierde, allen in een persoonlijk record.
Bij de tweede afstand weer heel veel persoonlijk records en ook prijzen voor onze SWNZ zwemmers.
Op de 50 vrije slag zilver voor Maissam en brons voor Daan. Op de 50 vlinder zilver voor Lisa en brons voor Tasnim. Op de 100 rugslag brons voor Ila van Os. Ook de in tweede ronde zwom bijna iedereen een persoonlijk record.


Allemaal van harte proficiat, prima gedaan.

Uitslag

woensdag 18 januari 2017

Opstelling Swimkick-Minioren 22 januari in Boxtel

Datum:Zondag 22 januari
Zwembad:Dommelbad, Boxtel
Organisatie:De Dommelbaarzen
Verzamelen:uiterlijk 13.45 uur melden bij ploegleiding
Inzwemmen:14.00 uur
Aanvang:14.30 uur
Ploegleiding:?
Officials:volgt
Afmelden:Liever niet, anders via zwemmenswnz@gmail.com. Eventuele boetes bij niet of te laat afmelden zijn voor eigen rekening! Afmelden op de dag zelf kan alleen bij Jan (06-20541578)!

Opstelling per programma
Opstelling per zwemmer

zondag 15 januari 2017

SWNZ-junioren zwemmen Brabants Record!

Iris van der Aa, Britt Bakers, Naomi Janssen en Marit van de Kerkhof hebben zondag 15 januari voor een geweldige prestatie gezorgd. De vier meiden zwommen namelijk op de 4 x 100 meter wisselslag een Brabants Record voor 12-jarigen! Omdat de meiden zwommen in de categorie tot en met 13 jaar grepen ze net naast de medailles, maar deze prestatie is natuurlijk veel unieker!


De wedstrijd begon al super, met een medaille voor Iris op de 800 meter vrije slag. Ze zwom weliswaar iets boven haar PR, maar ze veroverde wel het zilver.
Later op de middag stond de 100 rug op het programma. Britt verbeterde haar PR met driekwart tel en daarmee kwam ze terecht op de meest ondankbare plaats, de vierde. Iris tikte als achtste aan in dezelfde categorie als Britt, de junioren 2. Isa Schellekens zwom naar de zestiende tijd op deze afstand bij de dames.
Vervolgens stond de 50 vlinder voor heren op het programma. Jesse Hoksbergen verbeterde zijn pas een halve maand oude PR met meer dan een volle seconde en dat betekende een mooie zevende plaats. Roel van der Kleij was toegevoegd aan de startlijst als reserve, maar zwom een mooie race, met vooral een goed tweede deel. Hij zwom een kwart tel onder zijn inschrijftijd en dat leverde hem een dertigste plaats op.
Daarna was het dus tijd voor de estafettes, met eerst de meisjes. Iris opende sneller dan op de individuele 100 rug. Britt nam het stokje van haar over voor de 100 meter schoolslag. Naomi nam de 100 vlinder voor haar rekening en zwom maar liefst 2,5 tel sneller dan haar PR. Marit bleef op de vrije slag ook ruim onder haar inschrijftijd. De meiden waren iets meer dan drie tellen sneller dan hun inschrijftijd en daarmee werden ze vierde. Omdat er bij de top 3 meiden uit 2003 in actie kwamen, en de meiden van SWNZ allemaal uit 2004 komen, kon het zo zijn dat ze geen medaille haalden, maar wel een Brabants Record zwommen. Die medaille komt nog wel meiden, maar deze unieke prestatie pakken ze jullie niet meer af! Coaches Leon en Sandra werden na afloop van de 4x100 wissel naar de jury geroepen, waar ze het nieuws van het Brabants Record te horen kregen. De meiden mochten nog van niks weten, en dus mocht er nog niet omgekleed worden, maar moesten ze wachten. De meiden zelf dachten dat ze misschien toch een medaille hadden gehaald, maar dat ze een record hadden gezwommen had niemand verwacht!
Nadat de meiden gezwommen hadden mochten ook de dames senioren in actie komen op de 4x100 wissel. Isa was, net als Iris, in de estafette sneller dan in haar individuele race. Mirelle de Kort zwom de schoolslag een seconde sneller dan haar PR van een week geleden. Sandra Schellekens nam over voor de vlinderslag en zij zwom haar snelste tijd in bijna zes jaar. Tot slot dook Selina Janssen het water in voor de vrije slag en zij was een kwart tel sneller dan haar PR. De dames van SWNZ waren twee tellen sneller dan hun inschrijftijd en daarmee stegen ze van de tiende naar de zevende plaats.


zaterdag 14 januari 2017

Uitslag Brabantse Winter Kampioenschappen dag 3, zaterdag 14 januari in Eindhoven

De derde dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 startte zaterdag 14 januari met de 50 meter rugslag voor dames. Marit van de Kerkhof verbeterde haar PR met 1.4 seconde, maar zag het brons bij de junioren 2 op 0.07 seconde aan haar neus voorbij gaan. Net achter Marit eindigde Britt Bakers op de vijfde plaats. Iris van der Aa verbeterde haar toptijd met 0.6 seconde en dat betekende een achtste plaats. Bij de junioren 3 verbeterde Lotte van de Laak haar PR met driekwart tel en daarmee eindigde ze als negende. Bij de senioren zwommen Isa Schellekens en Mirelle de Kort een kwart tel sneller dan ooit. Isa werd veertiende en Mirelle eindigde twee plaatsen lager.
Na een programma voor de heren (50 school, zonder deelname van SWNZ) mochten de dames de 100 vrij zwemmen. Marit zwom twee seconden onder haar inschrijftijd en was 0.3 seconde sneller dan een week eerder als startzwemster van de 4x100 vrij. Daarmee eindigde ze als tiende. Iris en Britt zwommen iets boven hun beste tijden en daarmee eindigden ze als veertiende en zestiende. Mirelle zwom exact anderhalve seconde sneller dan haar PR uit Maastricht eind december en dat betekende een 23e plaats.
De derde afstand voor de SWNZ-dames was de 200 rug. Britt was de beste van de drie meiden uit 2004 met de twaalfde plaats. Marit eindigde als veertiende en Iris als zestiende. Isa verbeterde haar PR met 5,5 seconde en bleef met 2.30.60 net boven de twee en een halve minuut. Ze eindigde als zevende. Balen dat sinds dit seizoen de senioren 1 en senioren 2 niet meer een aparte leeftijdscategorie zijn, maar samen zwemmen met de senioren open, want Isa was de derde zwemster uit 2000.
Tot slot waren er nog vier heren die in actie kwamen op de 50 vrij. Jelle Rutten (junioren 2) maakte zijn debuut op een Brabants Kampioenschap en deed dat uitstekend: hij zwom maar liefst 0.9 seconde van zijn oude toptijd af en behaalde daarmee de derde plaats. Jesse Hoksbergen werd veertiende bij de junioren 4. Hij zwom weer 0.3 seconde sneller dan ooit. Guy Huijsmans eindigde op een gedeelde negende plaats bij de jeugd 1 en 2 met een tijd van exact 26 seconden. Daarmee zwom hij 0.07 sneller dan ooit. Roel van der Kleij had de limiet net niet behaald, maar mocht tot starten omdat er banen vrij waren. Hij zwom 0.3 seconde onder zijn inschrijftijd en werd daarmee dertigste. Het was zijn snelste tijd in drie jaar.

Uitslag



Uitslag BWK dag 2, vrijdag 13 januari in Eindhoven

Vrijdag de dertiende (januari) kon dan toch sessie 1 van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 gezwommen worden. Omdat het een week eerder te gevaarlijk was vanwege het slechte weer kon er nu wel naar Eindhoven afgereisd worden en dat deden dan ook 11 zwemmers van SWNZ. Negen dames en twee heren dit keer.

Britt Bakers en Mirelle de Kort beten het spits af op de 50 school. Britt zwom voor de tweede keer onder de veertig seconden en eindigde als zevende. Mirelle zwom 0.04 van haar PR en eindigde als veertiende.
Vervolgens doken er voor het eerst deze BWK twee heren namens SWNZ het water in. Jesse Hoksbergen en Guy Huijsmans zwommen het koningsnummer, de 100 vrij. Jesse is dit seizoen met een geweldige opmars bezig op alle slagen en afstanden, en dat zette hij ook nu weer door op de 100 vrij. Met 1.00.32 zwom hij bijna twee seconden van zijn PR (van twee weken geleden) en de grens van 1 minuut komt nu wel heel erg dichtbij. Jesse werd zesde. Guy zwom zijn eerste wedstrijd weer in 9 maanden tijd. Hij bleef met 57.65 nét boven zijn PR uit november 2015 maar hij verbeterde wel zijn inschrijftijd met zo'n drie seconden. Guy eindigde op plaats 14.
De 200 wissel kende zes deelneemsters van SWNZ, waarbij er drie naast elkaar in één en dezelfde serie aan de start verschenen. Britt was de snelste van die drie, met een verbetering van haar PR met tien seconden. Daarmee werd ze twaalfde. Iris van der Aa was 5,5 seconde sneller dan ooit en werd daarmee veertiende. Bij Naomi Janssen schoot het brilletje bij de start af. Ze bleef iets boven haar snelste tijd en eindigde op plaats 25. Een serie later zwom Marit van de Kerkhof, onze vierde deelneemster bij de meisjes 2004. Marit zwom via een PR op de 50 vlinder van een halve tel naar een PR op de 200 wissel van 2,5 tel. Daarmee behaalde ze plaats 16. Bij de senioren was Mirelle 4,5 seconde sneller dan haar oude PR van een jaar geleden en daarmee werd ze twintigste. Isa Schellekens was twee seconden sneller dan haar PR van de BWK2016 en vond haar naam terug op de tiende plaats.
Daarna was het tijd voor het sprintnummer van de avond, de 50 vrij. Ook hier weer een mix van jong en oud. Bij de meisjes 2004 was Marit de beste namens SWNZ. Dankzij een PR van 0.67 eindigde ze op een mooie vijfde plaats. Britt bleef 0.01 boven haar PR en werd achtste. Iris zwom 0.05 boven haar beste tijd en werd zestiende. Bij de jeugd 1 en 2 zwom Lisa niet alleen een PR van bijna een seconde, ze dook ook voor het eerst onder de dertig seconden! Met 29.71 eindigde ze als veertiende. In dezelfde serie als Lisa zwommen ook Selina Janssen en Isa. Selina zwom 0.39 van haar PR af en werd 23e. Isa bleef boven haar toptijd en eindigde als 31e. Daarmee eindigde ze één plaats hoger dan Sandra Schellekens, die in haar eerste individuele start op een Brabantse als 32e aantikte. Ze bleef boven haar PR maar was in de afgelopen twee jaar slechts twee keer sneller. Mirelle de Kort, net als op de 50 school, 0.04 van haar PR af. Dat leverde haar een eindtijd van 29.71 op, exact dezelfde tijd als Lisa twee series eerder zwom! Zou het komen omdat Lisa in het oude pak van Mirelle zwom? Mirelle eindigde als achttiende.

Uitslag
Foto's

donderdag 12 januari 2017

Opstelling Brabantse Winter Kampioenschappen 7 tot en met 15 januari in Eindhoven

Van zaterrdag 7 tot en met zondag 15 januari worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Brabantse Winter Kampioenschappen gezwommen.

Zaterdag 7 januari: AFGELAST
Verzamelen in de hal: uiterlijk 12.45 uur (kom je later, geef dit dan door aan Jan)
Inzwemmen: 13.05 uur springbad
Aanvang: 13.45 uur wedstrijdbad
Ploegleiding: Jan en Mirjan


Vrijdag 13 januari (sessie 1, oorspronkelijk gepland op zaterdag 7 januari)
Verzamelen in de hal: uiterlijk 16.15 uur (kom je later, geef dit dan door aan Jan of Sandra)
Inzwemmen: 16.30 uur 
Aanvang: 17.00 uur 
Einde: 19.45 uur


Zaterdag 14 januari:
Verzamelen in de hal: uiterlijk 13.30 uur (kom je later, geef dit dan door aan Jan)
Inzwemmen: 13.45 uur springbad
Aanvang: 14.15 uur wedstrijdbad
Ploegleiding: Jan en Mirjan

Beide zondagen:
Verzamelen op de tribune: uiterlijk 13.30 uur (kom je later, geef dit dan door aan Sandra)
Inzwemmen (schatting): 14.00 uur springbad
Aanvang: 14.30 uur wedstrijdbad
Einde (schatting): 18.30 uur
Ploegleiding: Sandra en Leon
Voor Iris die zondag 15 januari de 800 vrij zwemt geldt 11.45 uur aanwezig.

Reserve-inschrijvingen:
Om lege banen op te vullen mogen we zwemmers die de limiet nét niet gehaald hebben, toch inschrijven. Reserve-inschrijvingen herken je op de opstelling aan de (B) achter de slag. Ook de estafette 4x100 vrij dames senioren (Isa, Selina, Sandra, Mirelle) is reserve. Deze reserve-inschrijvingen weten waarschijnlijk uiterlijk donderdag 6 januari of ze mogen starten. Houd hiervoor de blog en Facebook-pagina van SWNZ in de gaten. 

zondag 8 januari 2017

Uitslag Brabantse Winter Kampioenschappen dag 2, zondag 8 januari in Eindhoven

Nadat de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen zaterdag 7 januari afgelast was vanwege het slechte weer, konden zondag 8 januari de tien dames van SWNZ wel in actie komen.

Iris van der Aa en Isa Schellekens beten het spits af met de 200 meter vrije slag. Helaas bleven ze allebei iets boven hun beste tijd. Iris werd veertiende bij de junioren 2. Bij de senioren 1 en ouder werd Isa achttiende.
Daarna zwommen vier meiden de 100 school. Alleen Britt Bakers en Mirelle de Kort hadden de limiet behaald, de andere twee hadden de limiet nét niet gehaald, maar mochten toch starten omdat er banen vrij waren. Britt zwom anderhalve week geleden in Maastricht de sterren van de hemel, maar kon dat kunstje nu nog een keer herhalen. De tactiek om gewoon te doen alsof ze nog in Limburg zat was blijkbaar de juiste tactiek, want ze zwom weer een volle seconde sneller! Daarmee eindigde ze op een prachtige zesde plaats. Marit van de Kerkhof bleef een halve seconde boven haar beste tijd en daarmee werd ze veertiende. Mirelle werd negentiende bij de senioren 1 en ouder. Ze verbeterde haar PR met een halve tel. Isa zwom 0.18 van haar oude toptijd en werd 23e.
Op de 50 vlinder waren er twee meiden bij de junioren 2, behalve Britt kwam ook Naomi Janssen in actie. Britt verbeterde zich, met haar gedachten ongetwijfeld nog steeds in Maastricht, met 0.4 seconde en werd zevende. Naomi was 0.19 sneller dan ooit en dat leverde haar een tiende plaats op. Bij de jeugd 1 en 2 zwom Bissola Adenekan de 23e tijd. Ze bleef iets boven haar PR. Bij de senioren zwom Isa een halve seconde van haar toptijd af. Daarmee eindigde ze op plaats 23. Mirelle bleef 0.2 boven haar PR van 'Maastricht' en daarmee werd ze 27e.
Tot slot zwommen zowel de junioren als de senioren de 4x100 vrij. De junioren, met Marit, Lotte van de Laak, Iris en Britt eindigden als vijfde. Marit verbeterde als startzwemster haar PR met 1.7 seconde! Daarna kwamen de senioren in actie, met Isa, Selina Janssen, Sandra Schellekens en Mirelle. Selina zwom 0.8 onder haar PR en Mirelle 0.3. Isa en Sandra waren al eens iets sneller, maar waren ook tevreden met hun tijden. De dames waren als achtste ingeschreven, maar wisten een plaats te stijgen en eindigden dus als zevende.

Uitslag: http://www.vzvnjord.nl/livetime/BWK2017/index.html
Foto's door fotograaf/assistent-coach Esmee: Foto's




zondag 1 januari 2017