Pagina's

zondag 11 maart 2018

Uitslag Swimkick-Minioren 11 maart in Oss

De jongste SWNZ-zwemmers kwamen op 11 maart aan de start van de Swimkick-Minioren wedstrijd in Oss.

De jongste minioren (1-2-3) begonnen met de 25 school. De jongens bleven net buiten de medailles, maar bij de meisjes was er zilver voor Tessa Groenendaal. Finn van 't Hof werd vierde, Mats Habraken met een PR van 2 tellen vijfde, Rasin Abdullah zesde (PR van 3 tellen) en Fedde van der Heijden met een verbetering van driekwart tel zevende.
Op de dubbele afstand bij de minioren 1-2-3 behaalde Raff Bakker brons en Iris Maas zilver. Beiden verbeterden zich met een seconde. Bij de iets oudere minioren (4-5) werd Kenza Bakkali helaas gediskwalificeerd omdat ze tet keer- en/of eindpunt niet gelijktijdig met twee handen had aangetikt.
Ila van Os zwom de 100 school bij de minioren 2 en 3. Ze was halverwege al ruim anderhalve tel sneller dan haar PR en na vier banen was ze zes en een halve seconde sneller dan ooit. Het leverde haar de zilveren medaille op.
Op de 100 vrij voor meisjes minioren 5 greep Tasnim Bezbiz net naast de medailles met de vierde plaats. Wel verbeterde ze haar persoonlijke toptijd met 2.7 seconde. Juul Schellekens werd zesde, met PR's op de 50 (0.2 seconde) en 100 meter (5.8 seconde). Lisa Maas eindigde één plaatsje lager en ook zij zwom twee PR's: 1.2 op de 50 en 2.7 op de 100 meter.
Vervolgens was het weer tijd voor de jongste zwemmers. Tessa greep haar tweede medaille van de middag: op de 25 vrij was er brons met een PR van maar liefst zeven seconden. Bij de jongens werd Finn vierde, Fedde vijfde, Mats zesde en Rasin zevende. Rasin verbeterde zijn PR met ruim drie tellen. Voor de andere drie jongens was het de eerste 25 vrij in een officiële wedstrijd. Op de 50 vrij was er een vijfde plaats voor Raff met een PR van 3,5 seconde. Eenzelfde verbetering was er voor Iris, die vierde werd. Bij de minioren 4-5 werd Kenza met een verbetering van zeven seconden eveneens vierde.
Ila van Os haalde knap zilver op de 50 vlinder, dankzij een PR van meer dan tien seconden! De laatste individuele afstand was de 100 vlinder voor minioren 5. Tasnim werd zesde met een verbetering van zes seconden. Juul verbeterde halverwege de race haar toptijd op de 50 vlinder al met drie seconden en was na 100 meter zeventien seconden sneller dan ooit. Ze werd negende en Lisa eindigde als tiende.
Tot slot werden er estafettes gezwommen. Mats, Rasin, Iris en Ila werden vijfde op de 4 x 25 vrij en op plaats zes eindigden Tessa, Raff, Finn en Fedde. De oudere zwemmers zwommen de 4 x 50 wissel. Kenza, Juul, Lisa en Tasnim zwommen namens SWNZ.